Vipinäviikkoa vietettiin neljättä kertaa 4.-10.2.2019. Vipinäviikko on hyvä tilaisuus lapselle, nuorelle ja heidän vanhemmilleen päästä seuraamaan lapsen ja nuoren liikkumisen määrää. Samalla Vipinäviikko-passin palauttaminen antoi mahdollisuuden osallistua arvontaan, jossa palkintona arvottiin lippuja HopLopiin, SuperParkiin ja Oulun Kiipeilykeskukseen. Osallistumisaktiivisuus oli viime syksyn tasolla ja Vipinäviikko-passeja palautettiin täytettyinä vajaat 60. Jatkossa tulemme viettämään Vipinäviikkoa kerran vuodessa, jolloin kampanja toivottavasti nousee vielä paremmin esille. Keräämme myös ideoita Vipinäviikkoon osallistuneiden kesken suoritettavan arvonnan palkinnoiksi – lähetä ehdotuksesi vaikkapa sähköpostitse ovos@ovos.fi tai Instagramin DM-viestinä (@oulunvoimisteluseura).

Vipinäviikkojen myötä seuran johtokunnan huomio on kiinnittynyt siihen, että liikuntasuositusten täyttyminen jää edelleen hyvin harvalla toteutumatta.  Mikäli tanssi- tai voimisteluryhmä harjoittelee yhden tai kaksi kertaa viikossa, ei se riitä lapsen liikunnan tarpeen täyttämiseen. Alle kouluikäisen suositusten mukainen liikuntamäärä on kolme tuntia liikkumista joka päivä ja kouluikäistenkin tulisi liikkua päivittäin yhdestä kahteen tuntia. Erityisen tärkeää on kannustaa lasta ja nuorta omatoimiseen ja monipuoliseen liikkumiseen; ulkoleikkeihin, koulumatkapyöräilyyn tai -kävelyyn ja koko perheen ja kaveriporukan yhteisiin liikuntahetkiin.

Vipinäviikko-passin palauttaneiden kesken arvottiin lahjakortteja HopLopiin, SuperParkiin ja Oulun Kiipeilykeskukseen. HopLopin lahjakortit voittivat Eelis (Liikkari) ja Veera (Lumi), SuperParkin lahjakortit menivät Ainolle (Minttu) ja Ilonalle (Lime) ja Kiipeilykeskuksen lahjakortit Ellille (Seepia) ja Ennille (Laventeli).

Paljon onnea voittajille! Voittajiin/heidän huotajiinsa otetaan yhteyttä myös henkilökohtaisesti.