Vipinäviikkoa vietettiin jo toista kertaa 5.-11.2.2018. Osallistumisaktiivisuus oli tällä kertaa hieman viime lokakuuta suurempi, mutta edelleen monta Vipinäviikko-passia jäi palauttamatta. Pyrimme panostamaan Vipinäviikon tiedotukseen jatkossa entistä enemmän, jottei kampanja menisi keneltäkään ohi. Vipinäviikko on hyvä tilaisuus lapselle, nuorelle ja heidän vanhemmilleen päästä seuraamaan lapsen ja nuoren liikkumisen määrää. Samalla Vipinäviikko-passin palauttaminen antaa mahdollisuuden osallistua arvontaan, jossa palkintona on vapaalippuja HopLopiin tai SuperParkiin.

Edelleen viime kerran tapaan johtokunnan jäsenten huomion kiinnitti se, että suositusten mukaisen määrän liikkuvia lapsia ja nuoria on seurassamme hyvin vähän. Mikäli tanssi- tai voimisteluryhmä harjoittelee yhden tai kaksi kertaa viikossa, ei se riitä lapsen liikunnan tarpeen täyttämiseen. Alle kouluikäisen suositusten mukainen liikuntamäärä on kolme tuntia liikkumista joka päivä ja kouluikäistenkin tulisi liikkua päivittäin yhdestä kahteen tuntia. Liikunnan ei tarvitse olla aina ohjattua, vaan lasta ja nuorta kannattaa kannustaa omatoimiseen ja monipuoliseen liikkumiseen; ulkoleikkeihin, koulumatkapyöräilyyn tai -kävelyyn ja koko perheen yhteisiin liikuntahetkiin.

Vipinäviikko-passin palauttaneiden kesken arvottiin lahjakortteja HopLopiin (alle 7-vuotiaiden ryhmät) ja SuperParkiin (yli 7-vuotiaiden ryhmät). HopLopin lahjakortit voittivat Julia (Kanerva-ryhmästä) ja Aada (Liikuntaleikkikoulu-ryhmästä) ja SuperParkin lahjakortit Pinja (Pinkki-ryhmästä), Sanni (Lime-ryhmästä) ja Maija (Laventeli-ryhmästä). Paljon onnea voittajille! Voittajiin/heidän huotajiinsa otetaan yhteyttä myös henkilökohtaisesti.