Tapahtumat

Oulun Voimisteluseura on perustamisestaan lähtien osallistunut aktiivisesti alueellisiin, valtakunnallisiin ja kansainvälisiin voimistelun suurtapahtumiin. Tuttuja ovat jäsenille niin piirikisat, monet suurkisat, -tapahtumat ja Gymnaestradat.

Maailmalle ovoslaiset ovat päässeet osallistuessaan kansainvälisiin World Gymnaestrada -suurtapahtumiin. Seurasta on matkustettu vuonna 2003 Lissaboniin Portugaliin, 2007 ja 2019 Dornbirniin Itävaltaan ja 2011 Lausanneen Itävaltaan. Helsingissä vuonna 2015 järjestetty World Gymnaestrada keräsi ennätyssuuren edustuksen ovoslaisia – olihan kansainvälistä suurtapahtumatunnelmaa tarjolla oman kotimaan rajojen sisäpuolella.

Myös kansalliset suurtapahtumat ovat saaneet seuran jäsenet liikkeelle, kun suunta on otettu vuonna 1996 Helsinkiin (SYKE 100), 2006 Tampereelle (Sun Svoli), 2013 Lahteen (Sun Lahti) ja 2018 Turkuun (Voimistelun Suomi Gymnaestrada). Seuraavana tähtäimessä on kesäkuussa 2022 Tampereella järjestettävä Suomi Gymnestrada -tapahtuma, jonne OVOS osallistuu ennätyssuurella yli 170 osallistujan joukolla.

Vuosittain Voimistelukoulu-ryhmät osallistuvat Voimisteluliiton järjestämiin Stara-tapahtumiin, nuorten ja aikuisten tanssiryhmät Lumo-tapahtumiin ja tanssillisen voimistelun ryhmät lajin omiin cup- ja mestaruuskisoihin. Lisäksi nuorten ja aikuisten ryhmät osallistuvat vaihtelevasti myös eri järjestäjien kilpailuihin, katselmuksiin, työpajoihin ja leireille.