Mitä on tanssi Oulun Voimisteluseurassa?

Tanssi on Voimisteluliiton neljänneksi suurin laji harrastajamääriltään. Voimisteluliiton alaisissa jäsenseuroissa pääsee harrastamaan tanssia hyvin monipuolisesti eri tanssilajien parissa. Oulun Voimisteluseuran tanssijoukkueiden päälajina on show-, jazz- ja nykytanssi, mutta kaikki joukkueet kokeilevat eri lajeja ohjaajan kiinnostuksen ja osaamisen kautta. Tanssille on tyypillistä monipuolinen liikekieli, jossa tutustutaan omaan kehoon liikkeen kautta.

Miten tanssia harrastetaan meidän seurassamme?

Oulun Voimisteluseurassa tanssin harrastamisen voi aloittaa hyvin erilaisista lähtökohdista, ja ajatus onkin, että jokainen meistä voi tanssia. Tanssin pohja-ajatuksena voidaan nähdä monipuolinen liikkuminen ja tämän vuoksi OVOSissa tanssin alkeisryhmät ovat Voimistelukoulu-ryhmiä. Voimistelukoulurymissä lähdetään harjoittelemaan monipuolisia liikkumisen taitoja, kuten voimaa, nopeutta, ketteryyttä ja tasapainoa leikin ja liikkeellisyyden kautta. Näiden taitojen rakentumisen rinnalla tanssin joukkueet lähtevät ohjaajan johdolla rakentamaan omaa tanssijuuttaan.

Tanssijoukkueiden harjoitteluun kuuluu tanssitekniikan ja fyysisten ominaisuuksien kehittäminen sekä erilaiset ilmaisu- ja improvisaatioharjoitukset. Joukkueissamme tanssin harrastaminen tuo elämään iloa ja liikettä sekä jatkuvaa kehittymistä. Kisa- ja näytöslavoille haluamme tuoda esittäviä koreografioita, jotka puhuttelevat ja herättävät tunteita sekä tanssijoissa että katsojissa. Ryhmät kilpailevat Voimisteluliiton alaisissa kilpailuissa ja osallistuvat erilaisiin tanssikatselmuksiin sekä näytöksiin. Omien harjoitusten lisäksi on mahdollista osallistua yhteisiin tekniikkatreeneihin ja joukkueesta riippuen tarjolla on myös omatoimisia harjoituksia.

Tanssijoukkueemme ovat menestyneet hienosti Voimisteluliiton kilpailuissa ja ovat tehneet tanssia näkyväksi muun muassa Joukkuevoimistelun MM-kisojen päätösgaalassa ja erilaisissa paikallisissa tapahtumissa.

Tanssin kilpailut Voimisteluliitossa

Tanssin joukkueet kilpailevat Lumo-tapahtumissa, jossa koreografiaa ja suoritusta arvioi koulutettu tuomaristo. Tuomaristo antaa koreografiasta ja suoristuksesta pisteitä sekä kirjallisen palautteen. Kilpailuihin osallistutaan omassa ikäsarjassa, jotka ovat 10-12 -vuotiaat, 13-15 -vuotiaat, 16-19 -vuotiaat, yli 20-vuotiaat ja yli 40-vuotiaat.

Lumo-tapahtumissa on kilpasarjojen lisäksi Gym for life -sarjoja, joissa kisataan ohjelmilla ja koreografioilla lajirajat ylittäen. Lumo-tapahtumien lisäksi 6-12 -vuotiaat tanssijat voivat hakea esiintymiskokemusta Voimisteluliiton järjestämistä Stara-tapahtumista.

Lisätietoa tanssista, Lumo-tapahtumista ja Stara-tapahtumista löytyy Voimisteluliiton sivuilta.