Oulun Voimisteluseura haluaa aktiivisesti kannustaa lapsia ja nuoria omaehtoiseen liikkumiseen ohjattujen liikuntatuntiemme lisäksi. Senpä vuoksi vietämme alle 18-vuotiaiden ryhmissä 5.-11.10.2020 jälleen Vipinäviikkoa, jonka aikana perheissä voidaan seurata lasten ja nuorten päivittäistä liikunnan määrää Vipinäviikko-passin avulla. Passien toimituksessa ryhmien ohjaajille on ollut pientä viivettä, joten omaa liikkumistaan voi seurata viikon ajan muulloinkin, kuin varsinaisen Vipinäviikon aikana. Tärkeintä on, että liikkumista seurataan viikon ajan (vaikkapa siis viikolla 42). Ryhmien ohjaajat jakavat Vipinäviikko-passit ryhmänsä jäsenille ja täytetyt passit palautetaan syyslomaviikon jälkeen ryhmien omille ohjaajille.

Perhe on tärkeä malli suhtautumisessa liikuntaan. Yhteisen liikunnan lisäksi vanhemmat voivat kannustaa lasta ja nuorta liikkumaan riittävästi ja auttaa häntä huomaamaan, mistä terveyden ja hyvinvoinnin kannalta riittävä päivittäinen liikuntamäärä koostuu. Suositusten mukaan alle kouluikäisten tulisi liikkua vähintään kolme tuntia ja kouluikäisten yhdestä kahteen tuntia päivässä monipuolisesti ja ikään sopivalla tavalla. Seurana kannustamme lapsia liikkumaan vähintään suositusten mukaisen määrän – mielellään toki enemmänkin!

Vipinäviikon jälkeen ohjaajille palautetut täytetyt passit osallistuvat arvontaan. Palkintoina on lahjakortteja HopLopiin (alle 8-vuotiaat) ja Reenikselle (n. 8-14 -vuotiaat). Yli 14-vuotiaiden kesken arvotaan kauden ensimmäiselle kisamatkalle maksuttomat matkakulut. Myös aktiivisin ryhmä palkitaan! (Palkinnot päivitetty ajan tasalle 8.10.2020.)