Oulun Voimisteluseuran harrastajien ja ohjaajien turvallisuus on meille kaikki kaikessa. Noudatamme toiminnassamme syksyn mittaan tarvittaessa päivitettäviä toimintaohjeita. Seuran johtokunta tekee päätökset siitä, miten koronavirustilanne vaikuttaa seuran toimintaan.

Harjoituksissa noudatetaan hyvää käsihygieniaa ja yleisiä yskimiseen sekä aivasteluun liittyviä ohjeistuksia. Kädet pestään saippualla harjoituksiin saavuttaessa ja harjoitusten jälkeen ennen kotiin lähtöä. Saliin tullessa ja sieltä poistuttaessa on tarjolla käsidesiä, jota jokaisen on käytettävä. Mikäli aivastat tai yskäiset, tee se kainaloa kohti, tarvittaessa ohjaaja ohjaa osallistujan käsienpesulle myös kesken harjoitusten. Juomapullo on jokaisen henkilökohtainen, täytä pullo jo kotona vedellä ja tarvittaessa myös nimeä se.

Mikäli ohjaaja, joukkueen jäsen on kipeä tai hänellä on flunssaoireita (yskää, kurkkukipua, nuhaa, kuumetta, vatsaoireita jne.) hän EI SAA tulla harjoituksiin edes katsomaan tai odottamaan pukuhuoneeseen. Harjoituksiin saa palata vasta, kun on toipunut täysin (yksi oireeton päivä). Myös harjoituksiin kuljettavan tai mukana olevan vanhemman tms. saattajan on oltava oireeton. Saattajan suositellaan odottavan mahdollisuuksien mukaan ulkona/autossa. Mikäli saattaja kuitenkin esimerkiksi lapsen iän vuoksi tulee saattamaan pukuhuoneeseen/saliin saakka ja odottaa sisätiloissa, suosittelemme turvavälien noudattamista ja tarvittaessa suu-nenäsuojuksen käyttöä. Mikäli harrastajan perheenjäsen on flunssaoireiden vuoksi käynyt koronatestissä, voi harrastaja kuitenkin osallistua harjoituksiin normaalisti, jos on itse oireeton.

Toivomme jokaisen noudattavan ajantasaisia viranomaisohjeita liittyen koronapandemiaan, kuten matkustusrajoitusten ja omaehtoisen karanteenin noudattamista.

Epäselvissä tilanteissa kysykää rohkeasti apua ja neuvoa ohjaajilta (yhteystiedot nettisivuilla) tai johtokunnalta (ovos@ovos.fi). Johtokunta seuraa tilannetta aktiivisesti ja mahdollisista muutoksista käytänteisiin tiedotetaan sähköpostitse.

Tehdään yhdessä kaudesta turvallinen vallitseva pandemiatilanne huomioiden!