Uusi kisakausi on alkanut ja nyt on hyvä hetki kerrata viime kisakauden tapahtumia. Kilpailukausi 2019-2020 jää historiaan poikkeuksellisena koronapandemian katkaistua kisakauden kesken kaiken. OVOSin joukkueiden kisatunnelmia pääsee seuraamaan sosiaalisessa mediassa reaaliajassa. Kaikki kilpailut ja tulokset löytyvät Voimisteluliiton Kisanetistä.

Voimisteluliitto järjestää tanssillisen voimistelun joukkueille vuosittain neljä cup-osakilpailua (nykyisen kisajärjestelmän mukaan, aiemmin järjestettiin kolme cup-kisaa kaudessa), joista joukkueet saavat cup-pisteitä. Kevään viimeisessä cup-kilpailussa julkaistaan kokonaiskilpailun voittajajoukkue. Lisäksi tanvo-joukkueet voivat osallistua kerran vuodessa järjestettäviin mestaruuskilpailuihin (nykyisen tänä vuonna voimaan tulleen kisajärjestelmän mukaan, aiemmin järjestettiin valtakunnalliset kisat syksyllä ja keväällä). Tanssillisen voimistelun kilpailujärjestelmästä ja säännöistä voi lukea lisää Voimisteluliiton sivuilta.

Viime syksynä ensimmäiseen cup-kilpailuun OVOSista osallistuivat Laventeli ja Fandango. Laventeli sijoittui 16-19 -vuotiaiden sarjassa ensimmäiseksi ja Fandango yli 40-vuotiaiden sarjassa neljänneksi. Viime syksynä valtakunnallinen tanssillisen voimistelun kilpailu järjestettiin jo syksyllä ja siellä ovoslaisista mukana olivat 8-11 -vuotiaiden sarjassa kategoriaan II sijoittunut Lila, 16-19 -vuotiaiden sarjassa ensimmäiseksi sijoittunut Laventeli sekä saman sarjan sijalle viisi sijoittunut Kirsikka ja sijalle kuusi sijoittunut Seepia. Yli 20-vuotiaiden sarjassa mukana oli Fuksia sijoittuen sijalle kahdeksan. Cup 2 -kilpailuun osallistuivat 16-19 -vuotiaiden sarjan Laventeli sijoittuen ensimmäiseksi, Kirsikka sijoittuen saman sarjan kuudenneksi ja Seepia seitsemänneksi. Fuksia oli saman kilpailun yli 20-vuotiaiden sarjan kymmenes ja Fandango yli 40-vuotiaiden sarjan kymmenes samoin. Kisakauden cup-kokonaiskilpailun palkinto jäi kauden katketessa valitettavasti jakamatta – kahden osakilpailun näytöin Laventeli oli kuitenkin lunastanut kokonaiskilpailun voiton kerättyään riittävästi pisteitä kahdesta ensimmäisestä cup-osakilpailusta.

Tanssiryhmillä on mahdollisuus osallistua Voimisteluliiton järjestämiin Voimistelun ja tanssin Lumo -tapahtumiin. Pitkin vuotta järjestetään semitapahtumia ja kerran vuodessa finaalitapahtuma. Myös tanssillisen voimistelun ryhmät voivat osallistua Lumo-tapahtumiin. Lumo-tapahtumasta voi lukea lisää Voimisteluliiton sivuilta.

Viime syksyn alueelliseen Lumo-tapahtumaan osallistui ovoslaisista Lime, Pinkki, Siena, Magenta, Mariini, Minttu ja Karmiini. Mariini ja Magenta osallistuivat tapahtumaan myös yhteisohjelmallaan Magma-nimellä. Lime sijoittui 12-15 -vuotiaiden tanssin sarjassa ensimmäiseksi ja Pinkki saman sarjan kolmanneksi. Siena sijoittui 16-19 -vuotiaiden tanssin sarjan neljänneksi, Magenta yli 20-vuotiaiden tanssin sarjan toiseksi ja Mariini saman sarjan kolmanneksi. Karmiini osallistui pienten ryhmien voimistelu ja tanssi -sarjaan sijoittuen hopeakategoriaan ja Minttu saman sarjan pronssikategoriaan. Magma sijoittui isojen ryhmien voimistelu ja tanssi -sarjassa pronssikategoriaan. Valtakunnallinen Lumo-finaali jäi valitettavasti keväältä järjestämättä koronarajoitusten vuoksi.

Voimistelukoulu-ryhmät pääsevät noin 7-vuotiaasta alkaen mukaan Stara-tapahtumiin. Stara-tapahtumissa osallistujat saavat kirjallisen palautteen ja kokemusta esiintymisestä. Stara-tapahtumista voi lukea lisää Voimisteluliiton sivuilta. OVOSista Voimistelukoulu-ryhmät pääsivät osallistumaan yhteen Stara-tapahtumaan, jossa mukana olivat Lumi, Kanerva ja Minttu.

Onnea kaikille kilpailuihin osallistuneille, niissä menestyneille ja OVOSia esimerkillisesti edustaneille! Kilpailukausi 2020-2021 on jo alkanut – osa kilpailuista ja tapahtumista järjestetään livenä paikan päällä, osa erilaisten etäosallistumisjärjestelyjen avulla. Kilpailuissa on huomioitu koronavirustilanne ja koko voimisteluväen toiveena on, että kausi saataisiin vietyä läpi onnistuneesti.

Juttua täydennetty 14.11.2020 tanvon muuttuneen kisajärjestelmän tiedoilla.