Poikkeustilasta huolimatta OVOSin juhlavuosi etenee ja juhlia ei olla näin treenitauonkaan aikana unohdettu täysin. Ensi viikonloppuna 9.-10.5. kutsumme kaikki ovoslaiset ja seuran muut ystävät mukaan Kisa-Sisko -kävelyyn. Osallistumme kävelytapahtumalla myös sunnuntaina järjestettävään Unelmien liikuntapäivään. Ota mukaan äitienpäivän kunniaksi vaikkapa äiti, mummu tai kummin kaima tai lähde reippailemaan jollain muulla seurueella. Tapahtumaan jokainen osallistuu itsenäisesti, joten suuria väkijoukkoja ei tämän tiimoilta ole luvassa. Muistetaan kävelyyn osallistuessa turvallisuusohjeet – pidetään turvavälit ja huolehditaan hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta.

Oulun Kisa-Siskojen eli nykyisen Oulun Voimisteluseuran toimintaan kuuluivat 1930-luvulla kuukausi-illanvietot, joiden yhteydessä julkaistiin ja luettiin voimisteluseuran omaa Räppänä-lehteä. Keväällä 1930 Räppänässä julkaistiin kutsu:

”Kesä tekee tuloaan – luonto on herännyt talviunestaan. Tiet ovat jo kuivuneet ja odottavat vaeltajia. Kisasisko: etkö tunne kutsua? Kisu, kisu… Kuuntele ja seuraa sitä. Nouse jaloillesi tai pyörällesi ja ala vaelluksesi. Kisu! Kuinka monta ihanaa hetkeä saatkaan viettää!” (Räppänä 8.5.1930)

Samassa hengessä kutsumme kaikki osallistumaan Kisa-Sisko -kävelyyn. Nouse 90 vuoden takaisen kutsun mukaisesti jaloillesi tai pyörällesi ja nauti ihanasta keväästä. Kisa-Siskojen perustamisesta vuoteen 1932 rahastonhoitajana toiminut Ilta Rusko on kirjoittanut Räppänässä Kisa-Siskojen kävelyretkestä toisen pääsiäissunnuntain aamuna. 12,5 kilometrin mittainen kävelyretki oli kulkenut maantietä keskustasta Madekosken kansakoululle, jossa iloiset kulkijat olivat nauttineet eväitään, kertoneet vitsejä, laulaneet (mm. Jaakko Kultaa), veivanneet gramofoonia ja ottaneet valokuvia. Omalla Kisa-Sisko -kävelylläsi voit mukailla joko tätä reittiä ja ohjelmaa tai keksiä omasi.

Kisa-Sisko -kävelyyn voi halutessaan lisätä myös ripauksen hyvän tekemistä ja auttamista. Haastamme kaikki tapahtumaan osallistuvat lahjoittamaan 1€ per kävelty kilometri apua tarvisevien lasten liikuntaharrastusten tukemiseen. Tuen toimittaa perille Hope – Yhdessä & Yhteisesti ry:n Oulun paikallistoiminta. Lahjoituksen voi tehdä Hopen tilille (FI19 5630 0020 3003 12), saajaksi merkitä ”Hope – Yhdessä & Yhteisesti ry” ja viitteeksi 2176. Lahjoitussumman voi valita myös vapaasti itse tai osallistua kävelyyn ilman lahjoitusta. Oulun Voimisteluseura haluaa olla mukana talkoissa, jotta jokaisella lapsella olisi mahdollisuus omaan harrastukseen. Lisäys 12.5.: Keräys jatkuu tämän viikon loppuun, eli 17.5., saakka!

Lähde siis liikkeelle ja kerro siitä myös somessa! Esim. Instagramissa julkaistessasi voit käyttää tunnisteita #ovos90, #unelmienliikuntapäivä ja #voimistelu. Annetaan OVOSin juhlavuoden kuulua kaikille!